е-вести

Пролонгирано ослободувањето за фискални каси за авто-такси превозниците

Согласно Одлуката за ослободување од обврска за користење на интегриран автоматски систем за управување на вршителите на авто-такси превоз на ...
Прочитај повеќе

Најнови информации за Законот за вршење сметководствени работи од ИСОС

I. За поднесување документација за лица кои досега се немаат стекнато со уверение за сметководител/ овластен сметководител во согласност со ...
Прочитај повеќе

Програма за неработни денови за 2017

Ова се неработните денови за 2017 година Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и ...
Прочитај повеќе